İ-Cat Hakkında Her Şey

İ-Cat Hakkında Herşey

İ-cat uygulamasının fikrinin nasıl ortaya çıktığını, geliştirme sürecini ve uygulamanın özellikleri hakkında öğrenmek istediklerimizi Lassa Marka Uzmanı Yavuz Çingitaş’a sorduk.

i-Cat nedir?

İ-Cat ismi İngilizce “interactive catalogue” sözcüklerinin kısaltmasından meydana geliyor. i-Cat yaklaşık 5,5 aylık geliştirme sürecinden sonra bayilerimize son Kıbrıs Bayi toplantısında sunduk ve çok olumlu tepkiler aldık. i-Cat hem bilgisayarlar ile hem de iPad ile çalışabilen bir program. Peki yola ilk çıktığımızdan beri i-Cat’e neler ekledik? Bunu daha iyi anlatabilmek için i-Cat’ın 3 temel fonksiyonunu açıklamak gerekiyor. Nedir bu fonksiyonlar?.

Canlı katalog olması

Yani bayilerimiz, lastiğim noktalarımız veya herhangi bir lastik satış noktası kendisine özel, bayi unvanını, tüm Lassa ve Bridgestone ürün görsel, özellik ve fiyatlarını bulabildiği kataloglar oluşturabiliyor. i-Cat’ın sürekli olarak şirket sistemleri ile entegre çalışabilmesinden dolayı her isteyen istediği an güncel ürün ve fiyatlar ile bu katalogları yaratabiliyor.

Brisanın yeni iletişim aracı

Bayilerimiz ve lastiğim noktalarımız ile çeşitli kanallar ile iletişime geçiyoruz. Kısa vade içinde bayilerimize yaptığımız tüm duyurular artık i-Cat üzerinden yapacağız. Böylece tüm Brisa haberlerini görsel ve eğlenceli biçimde aktarıyor olacağız.

Bayilerimiz ve Lastiğim noktaları için bir satış aracı

iPad versiyonu aracılığı ile müşterileriniz mağazanıza geldiğinde iCat iPad versiyonu ile müşterinize en uygun lastiği önerebilir, fiyatını ve görselini gösterebilir ayrıca yakın zamanda eklenecek test sonuçları ile müşterinizi satış anında eliniz çok kuvvetlenecektir.

İnteraktif katalog; yeni dönemde büyük ses getirecek bir proje olarak kulağa geliyor. Bayi toplantısında yaptığınız tanıtım ardından aldığınız ilk tepkiler neler oldu?

Öncelikle iş ortaklarımız’a teşekkür etmek istiyorum. Çok kısa sürede hızlı bir şekilde bilgisayarlarına yükleyerek kullanmaya başladılar. Hatta rakip firmalar bile i-Cat’ın varlığından haberdar ve hoşlarına gittiğinin duyumlarını aldık.

Peki yazılımın alanlarının sınırları neler?

Sınırımız hayal gücümüz ve bilgisayar veya iPad’ın yapabildikleri ile sınırlı. Dolayısı ile bundan sonraki hedefimiz i-Cat’ın ürün bilgileri (testler,videolar) ile zenginleştirerek iş ortaklarımızın iPad versiyonunu son tüketiciye satış anında çok daha etkili şekilde kullanmasını sağlamak. İş ortaklarımıza özel sürprizlerimizde olacak. O yüzden tüm iş ortaklarımızın BBS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapması çok önemli.

Mobil cihazlar artık hayatımızın her alanında aktif şekilde rol alıyor.i-cat bir inovasyon. Bu projeyi geliştiren isim olarak şimdi sırada ne gibi projelerin var?

İş Ortaklarımız her zaman geliştirdiğimiz projelerimizde ön planda.Dolayısı ile i-Cat ilk projemizdi. Öncelikle i-Cat’ı geliştirerek iş ortaklarımızın satışına katkı sağlayacak araçlar ile donatacağız. İ-Cat haricinde ise yeni bir uygulamamız piyasaya çıkacak. Ücretsiz olacak bu uygulama iPhone, A ndroid tabanlı akıllı telefonlar, iPad veya bilgisayarlar ilk kullanılabilecek ve daha çok son tüketici odaklı bir uygulama olacak. Bu uygulama ile kullanan kişiler seyahat deneyimlerinin tamamını kayıt altına alabilecek.

Pazarlama operasyonları içerisinde yeni dönem i-cat ve benzer uygulamalar ile iletişim ve ürün tanıtım anlayışınında tanımı değişecek gibi. Satış ağı ve tüketici bu hızlı değişime hazır mı?

Hem iş ortaklarımızın hem de Brisa çalışanlarının bu değişime ayak uydurduğuna inanıyorum. Gerek iş ortaklarımızın i-Cat’ı kabul ederek bilgisayarlarına yükleyip geri bildirimlerde bulunmaları gerekse Brisa çalışanlarının içerik sağlama ve geliştirme çalışmalarındaki özverili katkıları hep bu yönde.