Eklenme Tarihi : 25.12.2019

Hazer Amani İle #Sağlamrota’da, geçen hafta Kastamonu’da Karadeniz havası aldıktan sonra bu hafta #sağlamrota’mızı İç Anadolu’ya çevirdik ve sağlam lezzetleriyle ünlü Kayseri’ye doğru yol aldık. Pek çok kez yaptığımız gibi Kayseri maceramızın da başlangıcını çorba ile yapalım dedik ve Dikbaşer’de sofraya kurulduk. Bol sarımsaklı bir kelle-paça içtikten sonra bol soğanlı bir kelle yemeyi de ihmal etmedik. Dikbaşer’den ayrıldıktan sonra Kapalı Çarşı’yı ziyaret ettik ve esnafla sohbet ettik. Kayseri’deki ikinci durağımızsa Adembaba oldu. Et yemekleriyle ve tatlılarıyla ünlü mekanda saç kavurmayı tercih ettik.. Adembaba’da saç kavurma önce haşlanıp sonra kavrularak hazırlanıyor ve yanında soslu pidesiyle servis ediliyor. Gerçekten denenmesi gereken bir lezzet. Kayseri’deki üçüncü sağlam durağımızsa Tarihi Altınbaşak Çorbacısı oldu. Az ayak paçanın tadına baktıktan sonra Kayseri yolculuğumuzda son olarak Billur Kuru Kahvecisi’ni ziyaret ettik. Kayserililerin başka illere giderken mutlaka yanlarında götürdükleri bu kahvelerle yapılan Türk kahvesi, kokusuyla ve aromasıyla kahve severleri memnun edecek seviyede. Yeni bölümlerimizi takip edebilmek için kanala abone olun.