Eklenme Tarihi : 01.07.2019

Tarsus’a gidip Mersin’e uğramadan dönmeyeceğimizi siz de tahmin etmişinizdir. Tarsus gezimizin ardından bir gün Adana’da soluklandık ve Kazım Büfe’den aldığımız muzlu sütlerle enerji seviyemizi yükseltip Mersin’e doğru yola çıktık. Mersin’de ilk olarak Arkadaş Kebap ve Ciğer Salonu’na uğradık. Ciğer, uykuluk ve yürekten oluşan müthiş şiş menüsüne eşlik eden bol baharatlı tabla salatasıyla lezzet keşfine başlamak hepimize çok iyi geldi. Daha sonra #sağlamrota’mızı takip ederek Gattini Taptaze’ye vardık. Gattini’de ekşi maya ve taze çekilmiş buğday kullanılarak yapılan çeşit çeşit ekmekleri ve kekleri tatmakla kalmayarak mutfağa girdik ve ürünlerin imalat sürecini inceledik. Gattini’den sonra Künefeci Emin Usta’nın bol kaşarlı künefesini yiyerek tatlı bir mola verdik ve #sağlamrota’mızın son durağı olan Acı Tantuni’ye ulaştık. Burada, Mersin’in belki de en meşhur lezzeti olan tantuninin yağlı ve yağsız versiyonlarının yapılışını da inceleyip bu bölümlük #sağlamrota’mızı tamamladık. Yeni bölümlerde görüşmek üzere.