Eklenme Tarihi : 01.07.2019

Ülkemizin güneyindeki lezzetleri bir kez tattıktan sonra onlardan kopmak pek mümkün olmuyor. Biz de kopamadık. Güney’in lezzetleri bir yana, Türev’den de kopamadık ve “Dünyayı Yiyen Adam”, “Gülen Adam” Türev Uludağ’ı da yanımıza alıp #sağlamrota’mızı Tarsus’a çevirdik. Yeni yaz lastiklerimizle yaptığımız sağlam yolculuğun ardından vardığımız Tarsus’ta ilk lezzet durağımız Can Kebap Salonu oldu. Acılı kebabı, acılı şalgamı ve uygun fiyatlarıyla yüz güldüren salaş ve sevimli mekânın ardından Lübnan Künefesi ve gitarıyla ünlü Sadık Usta’nın yerine gittik. Bildiğimiz künefelere benzemeyen Lübnan künefesi gerçekten denemeye değer. Daha sonra #sağlamrota’mızı takip ederek Tüfekçi Karadayı’ya vardık. Tüfekçi Karadayı bir lezzet durağı değil ama ustalara yaptığı özel bıçaklarla lezzet durakları için büyük önem arz ettiği kesin. Tarsus’ta humus bir meze olarak değil bir ana yemek gibi görülüyor. Menüsünde sadece humus olan Orhan Humus da bize bu sağlam lezzetin bir ana yemek olarak tüketilebileceğini gayet iyi gösterdi. Tarsus’taki lezzet şöleninin kapanışını Yeni Kent Lokantası’nda acılı bir ayak çorbası içerek yaptık. Çok güldüğümüz bu keyifli bölümü sakın kaçırmayın.